65 ml vody a 60 ml mlieka nechajte zovrieť. Pridajte štipku soli a 50 g masla. Znovu nechajte prevrieť a vsypte 85 g hladkej múky. Varte za stáleho miešania dovtedy, kým sa cesto nebude odlepovať od stien hrnca. Nechajte takmer vychladnúť a po jednom postupne mixérom zapracujte 3 vajcia. Zmesou naplňte cukrárske vrecko so širokou okrúhlou hladkou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie tvarujte obdĺžniky. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Po vychladnutí prerežte a jednu časť namáčajte do čokoládovej polevy. Ja som potom koláčiky nechala ešte odležať do druhého dňa, aby mi mierne „vyschli“.
250 ml šľahačky dajte variť a pridajte nalámanú 1 tyčinku ľadových gaštanov. Keď zovrie, vypnite a pridajte 50 g čokolády /70 %/. Keď sa čokoláda rozpustí, premixujte tyčovým mixérom a nechajte vychladnúť. Vložte na noc do chladničky. Na druhý deň pridajte 100 ml šľahačky a vyšľahajte /mne bol krém málo sladký a tak som pridala ešte 2 lyžice práškového cukru. Ale nemusí byť. Závisí od toho, aké sladké máte radi/. Krémom naplňte cukrárenské vrecko s ozdobnou špičkou a koláčiky naplňte. Vložte na pol hodinu do chladničky vychladnúť.
Pridajte komentár ako prvý.