Budete potrebovať: 120 g horkej čokolády /70 %/, 113 g masla, 210 g kryštálového cukru, 3 vajcia, 95 g hladkej múky, 1 lyžičku vanilkovej esencie, štipku soli.
Čokoládu spolu s maslom rozpustite vo vodnom kúpeli. Nechajte takmer vychladnúť. Pridajte cukor, šľahajte, postupne pridávajte vajcia a nakoniec vanilkovú esenciu, múku a soľ. Rúru rozohrejte na 170 °C. Cesto rozdeľte do 12 košíčkov. Do každého košíčka postačia 2 lyžice cesta, cesto sa zdvihne počas pečenia a pečte približne 20 minút. Cupcakes zvyknú popraskať, čo ale neskôr prekryjete krémom…:) Nechajte vychladnúť.
Medzitým si pripravte malinové pyré /mrazené maliny – približne 100 g – podusíte spolu s 3 lyžicami kryštálového cukru a následne cez sitko prepasírujete. Necháte vychladnúť./.
Pripravíte si krém: 250 g mascarpone vymiešajte s 2 lyžicami malinového pyré, 1-2 lyžicami práškového cukru a 1 vanilkou. Nakoniec zašľaháte šľahačku /40 %/.
Cupcakes ozdobíte krémom.
Pridajte komentár ako prvý.