120 g čokolády /33%/ a 110 g masla rozpustite nad parou. Nechajte vychladnúť.
Medzitým vyšľahajte 3 vajíčka. Po 5 minútach pridajte 100 g kryštálového cukru a štipku soli. Šľahajte minimálne ďalších 5 minút. Vmiešajte vychladnutú čokoládu s maslom a nakoniec 25 g preosiatej maizeny a 5 g preosiateho kakaa. Tortovú formu o priemere 22 cm vyložte papierom na pečenie, vylejte cesto a dajte piecť do vyhriatej rúry na 175 °C. Nechajte vychladnúť a následne odstráňte vrch korpusu pomocou zúbkového noža.
200 ml šľahačky nechajte zovrieť. Vylejte na 200 g čokolády /55 %/ a premiešajte dobre metličkou, aby sa čokoláda rozpustila. Nechajte vychladnúť na 40 °C. Medzitým si vyšľahajte 150 ml šľahačky a vmiešajte stierkou do čokolády. Vylejte na korpus a vložte do chladničky na približne 4 hodiny. Poprášte kakaom. Pred servírovaním vytiahnite tortu z chladničky 30 minút vopred, aby sa rozležala.
Pridajte komentár ako prvý.