receptarik

Najskôr si pripravte citrónový puding: zmiešajte 130 g kryštálového cukru spolu so 45 g maizeny, pridajte 200 ml citrónovej šťavy, 200 ml vody, lyžičku citrónovej arómy a trošku žltého potravinárskeho farbiva. Metličkou dobre premiešajte a za stáleho miešania uvarte hustú kašu. Nechajte vychladnúť.

Zomeľte 200 g sušienok /použila som sušienky Club od Sedity/. 100 g masla rozpustite a zmiešajte so sušienkami. Tortovú formu /priemer 23 cm/ vysteľte papierom na pečenie a nasypte sušienky. Lyžicou dobre popritláčajte a dajte na hodinu do chladničky.

8 plátkov želatiny nechajte 10 minút napučať v studenej vode. Vyšľahajte si 600 ml šľahačky spolu s 1 vanilkovým cukrom a 4 lyžicami práškového cukru. Pridajte nastrúhanú kôru z 2 citrónov. 100 ml citrónovej šťavy zohrejte /nemá vrieť/. Želatinu vyžmýkajte a rozpustite ju v zohriatej citrónovej šťave. Pridajte do šľahačky a krátko prešľahajte.

Na sušienkový základ vylejte polovicu šľahačky a vložte na hodinu do chladničky stuhnúť. Puding si prešľahajte a rozotrite ho na stuhnutý základ. Navrch vylejte druhú polovicu šľahačky. Vložte do chladničky minimálne na 3 hodiny.