Najskôr si rozmixujte 200 g maslových sušienok a pridajte 100 g rozpusteného masla. Tortovú formu o priemere 23 cm vyložte papierom na pečenie a nasypte do nej sušienky. Lyžicou dobre utlačte. Vložte do chladničky na hodinu.
6 plátkov želatiny si nechajte napučať na 10 minút vo vode. Zohrejte 5 lyžíc mlieka /nesmie vrieť/ a rozpustite v ňom vyžmýkanú želatinu.
Vyšľahajte 400 ml šľahačky spolu so 120 g práškového cukru a 1 vanilkovým cukrom. Pridajte 250 g mascarpone, 60 ml citrónovej šťavy a nastrúhanú kôru z 1 citróna. Ak máte doma Limoncello, môžete pridať 1 lyžicu. Pridajte želatinu a už iba krátko prešľahajte. Vylejte na korpus a vložte do chladničky na dve hodiny.
20 g práškovej želatiny nechajte napučať v 50 ml vody a následne rozpustite vo vodnom kúpeli /nesmie vrieť/. 150 ml vody mierne zohrejte a rozpustite v nej 80 g kryštálového cukru. Pridajte trošku žltého potravinárskeho farbiva a 80 ml citrónovej šťavy. Dobre premiešajte metličkou a preceďte cez sitko. Vlejte želatinu a vylejte na vrch torty. Nechajte znovu stuhnúť v chladničke ďalšie aspoň tri hodiny.
Pridajte komentár ako prvý.