Na prípravu ciambelly budete potrebovať:
250 g hladkej múky, 3 lyžice kakaa, 4 vajcia, 200 g kryštálového cukru, 100 ml oleja, 100 ml pomarančovej šťavy, nastrúhanú kôru z 2 pomarančov, štipku soli, 1 prášok do pečiva.
Cukor spolu s vajíčkami vyšľahajte. Pridajte olej, pomarančovú šťavu, kôru, múku, soľ a prášok do pečiva. Dve tretiny cesta vylejte do bábovkovej formy vytretej maslom a vysypanej polohrubou múkou. Ja používam sklenenú formu, kde stačí použiť len maslo. Do zvyšného cesta zašľahajte kakao a vylejte do formy. Zvrchu zľahka premiešajte koncom lyžice.
Dajte piecť do vyhriatej rúry na 160 °C. Približne po 20 minútach teplotu zvýšte na 180 °C. Ak by ciambella „horela“, prikryte ju alobalom.
Pridajte komentár ako prvý.