Preosejte 200 g hladkej múky spolu so 6 g prášku do pečiva. Pridajte 100 g trstinového cukru /alebo obyčajného kryštálového/ a 1 vanilkový cukor. Premiešajte. 100 g studeného masla nakrájajte na kúsky a pridajte k sypkej zmesi spolu s 1 vajíčkom. Najskôr rukami spracujte mrveničku a až na záver použite na pár sekúnd ručný mixér.
Formu na koláč /priemer približne 22 cm/ vytrite maslom. Cesto rozvaľkajte tak, aby po okrajoch formy siahalo do výšky cca 3 cm. Vložte do formy a okraje urovnajte. Dno cesta popichajte vidličkou.
250 g Philadelphie vymiešajte spolu s 1 vanilkovým cukrom, 2 lyžicami práškového cukru /alebo podľa chuti/ a pridajte 1 vajíčko. Navrstvite na cesto a navrch poukladajte čerstvé černice.
Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Po vychladnutí posypte práškovým cukrom. Ideálne je odložiť koláč na dve hodiny do chladničky.
Pridajte komentár ako prvý.