receptarik

Zomeľte si 200 g maslových sušienok a pridajte 2 lyžice kakaa a 110 g rozpusteného masla. Formu o priemere 22 cm vyložte papierom na pečenie /môžete ju najskôr jemne pretrieť maslom, aby sa vám papier neposúval/ a vysypte sušienkovú zmes. Utlačte lyžicou. Vložte na 30 minút do chladničky.

8 plátkov želatiny nechajte napučať 10 minút v studenej vode.

625 g Philadelphie vyšľahajte spolu s 200 g kyslej smotany a 140 g kryštálového cukru. Najskôr iba krátko prešľahajte a pár minút nechajte postáť, aby sa vám cukor mierne rozpustil. Pridajte 1 lyžičku vanilkovej esencie, 1 lyžičku mletej kávy a 50 ml vychladnutého espressa. Prípadne pridajte práškový cukor podľa chuti.

150 ml mlieka ohrejte /nemá vrieť/. Želatinu vyžmýkajte a rozpustite v mlieku. Zašľahajte do krému a vylejte na  základ. Vložte do chladničky ideálne na noc.

200 ml 40 % – ntnej smotany vyšľahajte spolu s 2 lyžicami práškového cukru a pridajte 250 g mascarpone. Už iba krátko prešľahajte. Krémom naplňte cukrárske vrecko s hladkou guľatou špičkou a po obvode vytvárajte „pásy“. Poprášte mletou škoricou.