receptarik

Jeden plát lístkového cesta radielkom narežte po dĺžke na 10 dielikov. Obtáčajte ich došikma na  trubičku. Uložte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite vajíčkom a pečte na 180 °C. Nechajte vychladnúť a až potom stiahnite dolu.

Pripravte si crema diplomatica:

Základ tvorí la crema pasticcera: 500 ml mlieka nechajte zohriať takmer po bod varu spolu so 100 g kryštálového cukru a kôrou z 2 citrónov. Vypnite, nechajte postáť 5 minút a kôru vyberte. 4 žĺtka si metličkou vymiešajte spolu so 60 g maizeny. Mlieko dajte dolu z ohňa a  metličkou pomaly vmiešajte do žĺtkov s maizenou. Vráťte na oheň a za neustáleho miešania uvarte hustý puding. 2 plátky želatiny si nechajte napučať v studenej vode a vmiešajte do ešte horúceho pudingu. Priamo na puding položte potravinársku fóliu a nechajte vychladnúť.

Vyšľahajte si 200 ml šľahačky. Prešľahajte krátko crema pasticcera a vmiešajte vyšľahanú šľahačku. Krémom naplňte cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a naplňte. Poprášte práškovým cukrom. Najlepšie sú odležané na druhý deň /uschované v chladničke/.