receptarik

80 g masla, 70 g krupicového cukru, 70 g trstinového cukru a 30 ml vody priveďte k varu /maslo sa musí rozpustiť/. Pridajte 150 g čokolády. Použila som 55 % – ntnú, ale môžete použiť aj čokoládu s vyšším obsahom kakaa /do 70 %/. Dobre premiešajte, aby sa čokoláda rozpustila.

Vyšľahajte 2 vajcia a pridajte čokoládovú zmes. Prešľahajte. Pridajte 60 g polohrubej a 60 g hladkej múky /obidve múky preosejte/, 2 lyžice kakaa, 1/4 lyžičky sódy bikarbóny a štipku soli. Najskôr vmiešajte stierkou, nakoniec krátko prešľahajte a stierkou vmiešajte 30 g „pecičiek“ bielej čokolády /32 %/ a 30 g mliečnej /33 %/.

Vylejte na plech vyložený papierom na pečenie /rozmer 20 x 20 cm/ a pečte vo vopred vyhriatej rúre horúcim vzduchom maximálne 20 minút.