receptarik

Recept na túto bábovku mám po mojej mame. Vyskúšala som viacero receptov na bábovky, ale tento je podľa mňa ten najlepší.

Budete potrebovať: 4 vajcia, 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 dcl vody, 1 dcl oleja, môžete pridať aj citrónovú kôru. Všetko vymiešate do peny. Pridáte 200 g hladkej múky a 1 prášok do pečiva. Formu na bábovku si vymastite maslom a vysypte polohrubou múkou. Nalejte 2/3 cesta. Do zvyšku cesta primiešajte 2 lyžice kakaa a hrozienka. Vylejte na bledú vrstvu a napríklad opačnou stranou lyžice trochu premiešajte, aby ste vytvorili „mramorový“ vzor. Bábovku najskôr pečte približne 20 minút na 160 °C. Až potom teplotu zvýšte na 180 °C. V opačnom prípade by sa Vám bábovka „zdvihla“ a popraskala.