Misku s 300 g práškového cukru a 4 bielkami uložte nad paru a šľahajte ručným mixérom približne 15 minút tak, aby bol sneh pevný.
Zmiešajte 3 kopcovité lyžice hrubej múky, pol lyžičky prášku do pečiva a 250 g mletých vlašských orechov /ja som použila 200 g vlašských a 50 g pekanových. Ale môžete dať čisto vlašské./. Špachtľou jemne vmiešajte do snehu.
Snehom naplňte cukrárske vrecko so širokou guľatou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie nanášajte tyčinky. Pečte vo vyhriatej rúre na 160 °C teplovzduch približne 25 minút.
Pripravte si krém:
300 g kryštálového cukru upáľte na karamel. Pridajte 250 ml horúcej sladkej smotany /33 % – ntná/ a 10 g soli. Miešajte na ohni až kým sa skaramelizovaný cukor nerozpustí. Na záver prelejte cez sitko, aby vám tam nezostali kúsky karamelu. Nechajte takmer vychladnúť /nie úplne/. Nakoniec po kúskoch zašľahajte 280 g masla izbovej teploty. Ak krém nemáte pevný, vložte ho do chladničky a keď stuhne, už iba znovu prešľahajte a naplňte ním cukrárske vrecko znovu s guľatou hladkou špičkou. Krém nanášajte na rožky. Vložte do chladničky stuhnúť minimálne na dve hodiny.
Karamelovú čokoládu rozpustite nad parou s kakaovým maslom a namáčajte do nej rožky.
Pridajte komentár ako prvý.