receptarik

Najskôr si všetky suroviny potrebné na pečenie vytiahnite z chladničky minimálne 2 hodiny predtým, ako budete piecť. T. j. vajíčka, Philadelphiu, šľahačku a kyslú smotanu.

1 vajíčko vyšľahajte spolu so 75 g kryštálového cukru. Pridajte 80 g preosiatej polohrubej múky, 1 lyžičku preosiateho prášku do pečiva, nastrúhanú kôru z 1 citróna, alebo lyžičku sušenej, 30 g mletého maku, 40 ml oleja a 80 ml mlieka. Vylejte do tortovej formy o priemere 23 cm vyloženej papierom na pečenie. Dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 °C. Po upečení nechajte vychladnúť.

600 g Philadelphie vymiešajte metličkou /nie mixérom/ spolu so 130 g kryštálového cukru. Pridajte postupne 3 vajíčka, 50 ml šľahačky a 2 lyžice mletého maku. Vylejte na vychladnutý korpus a dajte piecť do vyhriatej rúry na 150 °C. Pečte približne 50 minút.

250 g kyslej smotany /minimálne 14 % – ntnej/ vymiešajte spolu s 1 vanilkovým cukrom. Naneste na koláč a dajte piecť ešte na 15 minút.

Po vychladnutí nechajte odležať v chladničke do druhého dňa. Ozdobte lyofilizovanými malinami.