receptarik

Pôvodne to mali byť iné medovníky, ale keďže sa mi originál recept nepáčil, vytvorila som niečo úplne nové a originálne ja😃 A prekvapivo je spojenie medovníkového a lineckého cesta spolu s ruby čokoládou a so slivkovým džemom /z exkluzívnych sliviek od môjho príbuzného :)/ úplne famózne….

1./ 62,5 g masla a 65 g medu rozpustite nad parou a nechajte vychladnúť. Následne pridajte všetky ostatné suroviny: 250 g preosiatej hladkej múky, 100 g preosiateho práškového cukru, 2 menšie vajcia, pol lyžičky kakaa, 1 lyžičku perníkového korenia, 1 lyžičku mletej škorice a pol lyžičky sódy bikarbóny.

Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a vložte na 5 dní do chladničky. Po 5 dňoch vyvaľkajte a vykrajujte srdiečka, ktoré ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 °C.

2./ 200 g ruby čokolády rozpustite nad parou spolu so 60 g kakaového masla /kakaového masla pridajte podľa potreby, presne ho nevážim/. Polovicu upečených medovníkov namáčajte do čokolády a nechajte odtiecť na mriežke.

Cesto môžete zarobiť z dvojnásobnej dávky, ako som to urobila aj ja, ale bolo toho pre mňa príliš veľa 🙂

3./ Pripravte si linecké srdiečka: 150 g masla, 110 g preosiateho práškového cukru, 3 žĺtka a 230 g preosiatej hladkej múky spracujte. Cesto zabaľte do fólie a vložte na hodinu do chladničky.

Rozvaľkajte a vykrajujte srdiečka. Ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C.

4./ Medovníky s lineckými srdiečkami spojte slivkovým džemom.

Ak by vám linecké zostali, spojte ich s ľubovoľným džemom.

Nechajte odležať dva dni v dóze.