130 g hladkej múky preosejte, pridajte 50 g trstinového cukru, 1/2 lyžičky mletej škorice a 85 g rozpusteného masla. Rukami spracujte cesto.
Dno tortovej formy o priemere 20 cm pretrite maslom, vyložte papierom na pečenie a vysypte cesto, ktoré utlačte napríklad dnom širokého pohára. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 170 °C na maximálne 10 minút. Nechajte takmer vychladnúť.
Pripravte si mrveničku: 50 g hladkej múky, 4 lyžice ovsených vločiek, 50 g trstinového cukru, hrsť nahrubo nasekaných vlašských orechov a 60 g masla spracujte rukami.
2 stredne veľké jablká nakrájajte na malé kúsky, pridajte 1/2 lyžičky mletej škorice, premiešajte a poduste 5 minút na lyžici masla. Nechajte vychladnúť
250 g mascarpone, 1 vajíčko a 80 g trstinového cukru krátko premixujte ručným mixérom.
Na takmer vychladnutý základ navrstvite mascarpone, jablká a navrch rukami nadrobte mrveničkové cesto. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180°C.
Nechajte vychladnúť a uložte do chladničky aspoň na 2 hodiny.
Pridajte komentár ako prvý.