receptarik

500 ml smotany na šľahanie nechajte zovrieť spolu s 30 g kryštálového cukru /použila som trstinový/ a 1 vanilkovým cukrom.

Medzitým ponorte 4 plátky želatiny do studenej vody a nechajte napučať.

Želatinu vyžmýkajte a metličkou rozmiešajte v horúcej smotane. Nalejte do pohárikov, nechajte vychladnúť a uložte do chladničky na 4 hodiny.

100 ml smotany na šľahanie nechajte zovrieť a zalejte ňou 100 g čokolády /použila som 60 g 33 % – ntnej mliečnej a 40 g 28 % – ntnej bielej/. Pár minút nechajte odležať a následne premiešajte metličkou. Aby ste mali čokoládu dokonale hladkú, môžete ju precediť ešte cez sitko. Nalejte na stuhnutú smotana a znovu uložte do chladničky na hodinu.