receptarik

…alebo mrveničkový koláč s čučoriedkami…

Preosejte 200 g hladkej múky spolu so 6 g prášku do pečiva. Pridajte 100 g trstinového cukru /alebo obyčajného kryštálového/ a 1 vanilkový cukor. Premiešajte. 100 g studeného masla nakrájajte na kúsky a pridajte k sypkej zmesi spolu s 1 vajíčkom. Najskôr rukami spracujte mrveničku a až na záver použite na pár sekúnd ručný mixér.

Tortovú formu o priemere 18 cm vyložte papierom na pečenie /dno formy môžete najskôr potrieť maslom, aby sa vám papier nešmýkal/. Polovicu cesta vysypte do formy a roztlačte rukami. Na cesto vysypte čučoriedky tak, aby pokryli celý povrch. Navrch namrvte zvyšok cesta.

Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Po vychladnutí môžete posypať práškovým cukrom.