receptarik

1./

200 g maslových sušienok zomeľte a pridajte 100 g rozpusteného masla. Zmesou vysypte tortovú formu o priemere 22 cm a dobre utlačte /môžete si pomôcť pohárom so širokým dnom/. Predtým môžete boky formy vyložiť fóliou, ktorá je na to určená. Uložte do chladničky na 30 minút.

2./

Vyšľahajte 400 ml 40 %-ntnej šľahačky spolu s 2 vanilkovými cukrami. Pridajte 400 g Philadelphie, 200 g kyslej smotany a práškový cukor podľa chuti.

7 plátkov želatiny nechajte napučať v studenej vode 10 minút. 3 lyžice mlieka ohrejte /nemá vrieť/ a napučanú vyžmýkanú želatinu v ňom rozpustite. Pomaly pridávajte do krému a už iba krátko prešľahajte. Naneste na keksíkový základ. Uložte do chladničky na 4 hodiny.

3./

400 g melónu Cantaloupe nakrájajte na kúsky a dajte dusiť spolu so 120 g kryštálového cukru /prípadne môžete pridať aj 3 lyžice vody/. Duste približne 10 minút a následne premixujte tyčovým mixérom.

8 plátkov želatiny nechajte napučať v studenej vode 10 minút. Vyžmýkajte a pridajte do rozmixovaného ešte horúceho melóna. Premiešajte metličkou a vylejte na vychladený základ. Uložte do chladničky do druhého dňa.