Boky tortovej formy /priemer 20 cm/ obložte podlhovastými piškótmi /Savoiardi/, z ktorých si najskôr odrežte konce /postačí 1 cm/. Takisto nimi vyložte dno formy.
Nad parou si rozpustite 150 g bielej čokolády /28,5 % – ntná/
Vyšľahajte 400 ml 40 % – ntnej šľahačky spolu s 1 vanilkovým cukrom a 1 lyžicou práškového cukru. Pridajte 250 g jemného tvarohu a rozpustenú čokoládu.
Vrstvenie: na dno formy, ktorú ste si vyložili piškótmi, navrstvite štvrtinu krému. Naukladajte polovice jahôd a znovu navrstvite ďalšiu štvrtinu krém. Na krém poukladajte piškóty, potom znovu krém, jahody a všetko zakončíte krémom. Uložte na noc do chladničky a pred servírovaním ozdobte jahodami.
Pridajte komentár ako prvý.