receptarik

Na sneh budete potrebovať: 4 bielka izbovej teploty /vytiahnite si ich z chladničky dve hodiny vopred/, 1 a 1/4 šálky kryštálového cukru /šálka o objeme 250 ml/, 1 lyžicu maizeny,  2 lyžičky octu.

Najskôr si vyšľahajte bielka. Postupne do snehu pridávajte cukor, maizenu a ocot. Šľahajte aspoň 15 minút. Je to veľmi dôležité. Sneh musí byť naozaj tuhý.  Rúru si rozohrejte na 90 °C. Na papier na pečenie si nakreslite tri obdĺžniky /priemer približne 10 x 28 cm/ tak, aby boli dobre viditeľné. Papier uložte na veľký plech predkreslenou stranou nadol /inak by sa vám „kresba“ otlačila počas pečenia do krému/. Krémom naplňte cukrárske vrecko s guľatou širokou špičkou /použila som špičku Wilton 2A/ a na predkreslené obdĺžniky vytvárajte pásiky. Dajte piecť do vyhriatej rúry. Trvá to približne 45 minút. Závisí od rúry. Pláty by sa od papiera mali odlepovať. Nechajte ich ešte chladnúť v rúre minimálne pol hodinu a až potom plech vytiahnite von.

Vyšľahajte 2 šľahačky /Kunín 40 %/ s 1 vanilkovým cukrom a práškovým cukrom podľa chuti /ja som použila 2 lyžice/. Pridajte 1 mascarpone.  Prešľahajte už iba krátko, aby ste krém neprešľahali. Krémom naplňte cukrárske vrecko /špička Wilton 1M/ a nanášajte najskôr na prvý plát. Posypte čučoriedkami, prikryte druhým plátom a postup zopakujte. Navrch uložte tretí plát a ozdobte. Uložte na dve hodiny do chladničky.