receptarik

250 g kryštálového cukru vyšľahajte spolu so 170 g zmäknutého masla, štipkou soli a nastrúhanou kôrou z 2 veľkých pomarančov. Šľahajte aspoň 5 minút a následne po jednom zašľahávajte 4 vajíčka. Znovu šľahajte 5 minút. Pridajte 100 ml pomarančovej šťavy, 50 ml mlieka a nakoniec 250 g preosiatej hladkej múky a 16 g prášku do pečiva.

Tortovú formu o priemere 22 cm vytrite maslom a na dno si vystrihnite podľa formy kruh z papiera na pečenie. Vylejte cesto a dajte piecť do vyhriatej rúry na 175 °C na spodnú mriežku na približne 40 minút. Ak by vám koláč horel, prikryte ho alobalom.

Po vychladnutí koláč posypte práškovým cukrom.

Môžete podávať s kopčekom pomarančovej alebo vanilkovej zmrzliny.