50 g nasekaných vlašských orechov, 100 g kandizovanej pomarančovej a citrónovej kôry /alebo aj kandizovaných čerešní/, 50 g hrozienok a 50 g nasekanej kvalitnej čokolády /použila som mliečnu 33,5 % – ntnú/ premiešajte s 200 g preosiatej polohrubej múky a 6 g prášku do pečiva.
Ušľahajte si sneh zo 4 bielkov so štipkou soli.
100 g práškového cukru preosejte, pridajte 1 vanilkový cukor a 125 g zmäknutého masla. Vyšľahajte a pridajte 4 žĺtka. Stierkou vmiešajte sypkú zmes a 1 dcl mlieka. Nakoniec po častiach zapracujte sneh z bielkov.
Formu na chlebíček vytrite maslom a vyložte papierom na pečenie /ja som si obkreslila jednotlivé strany formy, vystrihla a vyložila formu týmito dielikmi/.
Vložte piecť do vyhriatej rúry na 170 °C. Skúšajte špajdľou. Pečenie trvá približne hodinu. Ak by chlebíček príliš horel, prikryte ho alobalom.
Pridajte komentár ako prvý.