receptarik

110 g masla rozpustite a prisypte do neho 200 g pomletých maslových sušienok. Dno tortovej formy o priemere 23 cm jemne pretrite maslom a vyložte papierom na pečenie /maslo preto, aby sa vám papier „nepohyboval“/. Ak máte doma fóliu do tortových foriem, môžete ňou vyložiť boky formy. Vysypte sušienkovú zmes. Najskôr uhlaďte lyžicou a potom dobre popritláčajte napríklad pohárom so širokým dnom. Vložte do chladničky na 30 minút.

150 g tvrdého Torrone nasekajte najskôr na kusy a následne rozmixujte. Ja som si tento taliansky nugát kúpila v Taliansku, ale dostanete ho aj u nás napríklad v talianskych potravinách alebo v e-shopoch, ktoré majú v ponuke talianske produkty.

11 g plátkovej želatiny nechajte 10 minút napučať v studenej vode.

Medzitým vyšľahajte 600 ml smotany na šľahanie s 1 vanilkovým cukrom. 250 g ricotty, 250 g Philadelphie a 70 g práškového cukru prešľahajte. Stierkou vmiešajte Torrone a šľahačku.

3 lyžice mlieka ohrejte. Nesmie vrieť, má byť iba horúce. Želatinu vyžmýkajte a rozpustite v mlieku. Zašľahajte do krému a vylejte na sušienkový korpus. Uhlaďte a vložte do chladničky na niekoľko hodín. Ideálne cez noc.