4 bielka vyšľahajte a pridajte 240 g práškového cukru. Dajte nad paru a najskôr šľahajte na najnižších otáčkach 10 minút. Potom otáčky zvýšte a šľahajte ešte 5 minút. Zložte z pary a nechajte mierne vychladnúť. Pridajte 120 g kokosovej múčky a 60 g strúhanky. Na pečenie som použila podložku „air mat“. Ale môžete použiť aj papier na pečenie. Vložte do vyhriatej rúry na 110 °C na horkovzduch. Počas pečenia rúru neotvárajte.
Spracujte 150 g masla, 110 g preosiateho práškového cukru, 3 žĺtky a 230 g hladkej múky. Cesto zabaľte do fólie a vložte na hodinu do chladničky. Rozvaľkajte a vykrajujte kolieska. Ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C.
Pripravte si krém: 2 bielky, štipku soli a 106 g kryštálového cukru dajte do misy nad paru. Ohrievajte za občasného premiešajte do dosiahnutia teploty 71 °C. Zložte z pary a šľahajte na najvyšších otáčkach minimálne 5 minút. Znížte rýchlosť a postupne do snehu zašľahávajte 180 g zmäknutého masla nakrájaného na malé kúsky. Pred koncom šľahania pridajte lyžicu kakaa.
Cukrárske vrecko s okrúhlou špičkou naplňte krémom, ktorý naneste po okrajoch každého kolieska. Do stredu pôjde džem, preto sa krém nanáša iba na okraje. Znovu si zoberte cukrárske vrecko, naplňte ho džemom, ktorý naneste do stredu každého kolieska. Ideálny je kyslejší džem. Ja som použila černicový. A na záver navrch jemne pritlačte kokosovú pusinku.
Kokosky vložte do chladničky na hodinu. Nad parou rozpustite čokoládu s trochou kakaového masla, do ktorej omáčajte spodnú časť kokosiek. Uchovávajte v chladničke.
Pridajte komentár ako prvý.