Najskôr si z lístkového cesta vykrojte dva kruhy podľa tortovej formy /priemer 23 až 26 cm/ a uložte ich na papier na pečenie. Obidva kruhy popichajte vidličkou. Jeden kruh nakrájajte na 8 dielikov v prípade priemeru 23 cm /dieliky neoddeľujte od seba, ale nechajte ich uložené vedľa seba tak, ako sú/. Upečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C a nechajte vychladnúť.
Pripravte si crema diplomatica, ktorého základ tvorí crema pasticcera: 500 ml mlieka nechajte zohriať po bod varu spolu so 100 g kryštálového cukru a kôrou z 2 citrónov. Vypnite, nechajte postáť 5 minút a kôru vyberte. 4 žĺtka si metličkou vymiešajte spolu so 60 g maizeny. Mlieko dajte dolu z ohňa a metličkou pomaly vmiešajte do žĺtkov s maizenou. Vráťte na oheň a za neustáleho miešania uvarte hustý puding. 2 plátky želatiny nechajte napučať v studenej vode a vmiešajte do ešte horúceho pudingu. Priamo na puding položte potravinársku fóliu a nechajte vychladnúť.
Vyšľahajte si 200 ml šľahačky. Prešľahajte krátko crema pasticcera a vmiešajte vyšľahanú šľahačku. Krém naneste na spodný nerozkrájaný korpus. Môžete si pomôcť cukrárskym vreckom s veľkou guľatou špičkou a krém naneste špirálovite od stredu smerom von. Na záver môžete jemne uhladiť. Navrch poukladajte rozkrájaný plát cesta a vložte do chladničky na dve hodiny. Poprášte práškovým cukrom.
Pridajte komentár ako prvý.