Vyšľahajte si 225 g bielkov spolu so štipkou soli. Pomaly prisýpajte 150 g kryštálového cukru. Vyšľahajte do peny. Pridajte žĺtky a už iba krátko prešľahajte. Stierkou opatrne vmiešajte 45 g preosiatej hladkej múky, 4 g prášku do pečiva a 30 g kakaa /takisto preosiateho/. Nakoniec vmiešajte 75 g oleja. V prípade, ak by vám išli suroviny ťažšie spojiť, na pár sekúnd prešľahajte mixérom /stačia 3 sekundy/.
Vylejte na plech vyložený papierom na pečenie /rozmer približne 43 x 35 cm/. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 190 °C. Nechajte takmer vychladnúť, stiahnite papier na pečenie a zúbkovým nožom jemne zrežte vrch. Preložte znovu na papier a po šírke zrolujte.
200 ml šľahačky vyšľahajte spolu s 1 vanilkovým cukrom a 2 lyžicami práškového cukru. Pridajte 250 g Philadelphie a už iba krátko prešľahajte.
Biskvit najskôr potrite černicovým džemom /môžete použiť aj iný džem kyslejšej chuti/ alebo malinovým džemom. Na džem naneste krém a zrolujte. Vložte do chladničky na aspoň 4 hodiny. Môžete poliať čokoládou.
Pridajte komentár ako prvý.