receptarik

Najskôr si uvarte kávu /približne pol litra/ a nechajte vychladnúť v nádobe, v ktorej budete namáčať Savoiardi.

40 g vody a 180 g kryštálového cukru dajte variť tak, aby tekutina dosiahla 118 °C /v skutočnosti je potrebných 121 °C, ale kým cukor vlejete do žĺtkov, jeho teplota sa zvýši/. Medzitým si vyšľahajte 100 g žĺtkov izbovej teploty /šľahajte približne 5 minút/. Vriaci cukor pomaly prilievajte do žĺtkovej peny za stáleho miešania pri nízkych otáčkach. Až keď bude cukor zapracovaný, otáčky zvýšte a šľahajte dovtedy, kým žĺtky nebudú vychladnuté a následne zašľahajte 500 g mascarpone.

Do pohárikov alebo menšej vyššej nádoby navrstvite krém /v prípade pohárikov si môžete pomôcť cukrárskym vreckom/. Na krém ukladajte Savoiardi, ktoré vždy namočte iba na okamih do kávy. Navrstvite krém, znovu Savoiardi a zakončite krémom. Vložte do chladničky na tri hodiny a pred servírovaním poprášte kakaom.