1/ Najskôr si pripravte dva korpusy:
Začnite šľahať 5 vajec a postupne pridávajte 160 g kryštálového cukru. Šľahajte 15 až 20 minút. Preosejte 100 g hladkej múky, 30 g maizeny, 30 g kakaa a štipku prášku do pečiva. Pomocou špachtle po častiach zapracujte do žĺtkovej peny. Môžete pridať aj lyžičku vanilkovej esencie.
Dve formy o priemere 22 cm vyložte papierom na pečenie a rozdeľte do nich cesto. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Nechajte vychladnúť a následne jemne zrežte vrch, ktorý vyhoďte. Jeden korpus si nechajte v celku a druhý prekrojte na dve časti.
2/ Na krém /la crema diplomatica/ dajte variť 500 ml mlieka /nesmie vrieť/. V osobitnej miske metličkou vymiešajte 6 žĺtkov, 1 vanilkový cukor, 120 g kryštálového cukru a 30 g maizeny. Do tejto zmesi pomaly prilievajte horúce mlieko. Dobre premiešajte metličkou a vráťte na oheň. Za stáleho miešania uvarte hustý puding. Na záver do neho primiešajte pol lyžice masla a 60 g čokolády /70 % – ntnej/. Puding vylejte do misky a prikryte potravinárskou fóliou /položte ju priamo na puding/. Nechajte vychladnúť.
Vyšľahajte 200 ml 40 % – ntnej sladkej smotany. Vychladnutý puding prešľahajte a po častiach do neho zašľahajte šľahačku. Ak je krém riedky, vložte ho na hodinu do chladničky.
3/ Uvarte si 1 dcl espressa a nechajte vychladnúť. Najskôr použite korpus, ktorý ste neprekrojili, navlhčite ho kávou a nahrubo potrite krémom. Na krém položte jednu časť prekrojeného korpusu, znovu navlhčite kávou a potrite krémom. Prikryte poslednou časťou a celú tortu potrite zvyšným krémom. Nechajte v chladničke rozležať do druhého dňa.
Pridajte komentár ako prvý.