receptarik

Na cesto budete potrebovať:

400 g hladkej múky, 140 g mletého maku, 330 g masla, 140 g práškového cukru, štipku soli, 1 vajce, nastrúhanú kôru z 1 citróna, 1 lyžičku vanilkového extraktu, malinový džem, bielu čokoládu.

Všetky suroviny okrem džemu a čokolády spracujte /múku a cukor preosejte/, zabaľte do fólie a odložte na noc do chladničky. Na druhý deň vykrajujte kolieska alebo kvetinky. Rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 160°C. Zlepujte černicovým džemom, ale môžete použiť aj hocijaký iný, aký máte. Bielu čokoládu /použila som 28 % – ntnú/ roztopte nad parou spolu s kúskom kakaového masla. Kolieska „pofŕkajte“ napríklad pomocou lyžice. Môžete tak urobiť  ešte pred zlepovaním, aby ste nemali čokoládu cez vykrojený stred.  Kolieska nechajte odležať do druhého dňa, aby zmäkli.