3 bielky vyšľahajte takmer do tuha a pridajte 125 g kryštálového cukru. Šľahajte približne 10 minút a následne pridajte 75 g práškového cukru a pol lyžičky octu. Pokračujte v šľahaní dovtedy, kým nebude sneh pevný. Na papier na pečenie si predkreslite ceruzkou kruhy /priemer si zvoľte podľa toho, aké veľké kolieska chcete/. Papier otočte /inak by sa vám kruhy odtlačili počas pečenia na kolieska/, snehom naplňte cukrárske vrecko a nastriekajte kolieska. Použite guľatú špičku /ja som použila špičku Wilton 2A/. Vložte do vyhriatej rúry na 70 °C a sušte približne 1 a pol hodiny. Môže to trvať aj o niečo dlhšie. Odsledujte si to podľa toho, či sa vám kolieska odlepujú od papiera a takisto by nemali byť vlhké.
Pripravte si krém: 250 ml 40 % – ntnej smotany na šľahanie vyšľahajte spolu s 1 vanilkovým cukrom a lyžicou práškového cukru. Pridajte mascarpone a už iba krátko prešľahajte. Naplňte cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou /použila som Wilton 1M/. Kolieska pootáčajte a naneste krém. Ozdobte ovocím. Vložte na 2 hodiny do chladničky rozležať.
Pridajte komentár ako prvý.