receptarik

Najskôr si upečte dva medové pláty: v miske nad parou zmiešajte 160 g práškového cukru, 80 g masla, 2 lyžice medu, 2 vajcia a lyžičku sódy bikarbóny. Keď budú suroviny dobre prepojené, zložte z pary a nechajte mierne vychladnúť. Preosejte 250 g hladkej múky a 250 g polohrubej múky. Vypracujte spolu cesto, ktoré rozdeľte na dve časti. Každú vyvaľkajte a opatrne preneste na obrátený plech /rozmer približne 30 x 38 cm/, na ktorý si vystrihnite papier na pečenie o veľkosti plechu. Cesto popichajte na viacerých miestach vidličkou a dajte piecť do rúry vyhriatej na 190 °C. Bude to trvať krátko, približne 6 minút, kým sa plát upečie. Priebežne si pláty počas pečenia sledujte, aby vám nezhoreli.

Na krém si dajte variť liter mlieka. V osobitnej miske zmiešajte 120 g kryštálového cukru, 80 g maizeny, 4 žĺtka a 1 lyžičku vanilkovej arómy. Keď bude mlieko pod bodom varu, pomaly ho prilievajte do ostatných surovín a neustále miešajte metličkou. Vráťte na oheň a za stáleho miešania uvarte hustý puding. Prikryte potravinárskou fóliou, ktorú položte priamo na puding a nechajte úplne vychladnúť.

200 ml šľahačky si vyšľahajte /40 % – ntná/ spolu s 1 vanilkovým cukrom. Vychladnutý puding krátko prešľahajte a po lyžiciach do neho zašľahajte šľahačku. Rozotrite na plát cesta a prikryte druhým plátom. Navrch položte plech a rezy zaťažte /napríklad 2 kg  cukru/. Nechajte odležať v chladničke do druhého dňa a až potom nakrájajte a posypte práškovým cukrom.