Najskôr spolu zmiešajte tieto suroviny: 200 g mletých mandlí, 100 g kryštálového cukru /rozmixujte ho v mixéri takmer na prášok/, 200 g kvalitnej bielej čokolády nastrúhanej najemno, 2 lyžičky prášku do pečiva, 60 g maizeny, 2 lyžičky citrónovej arómy, nastrúhanú kôru z 3 veľkých citrónov, šťavu z 1 citróna /alebo 30 ml limoncella/ a 100 g rozpusteného masla /alebo 100 ml olivového oleja/.
Vyšľahajte 5 vajec spolu so 70 g kryštálového cukru a štipkou soli a vmiešajte do základnej zmesi. Vylejte do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie o priemere 23 cm a dajte piecť do vyhriatej rúry na 200 °C. Pečte 5 minút. Následne prikryte alobalom, znížte teplotu na 160 °C a pečte približne 40 minút. Nakoniec odokryté dopečte 5 minút.
Pridajte komentár ako prvý.