receptarik

Vyšľahajte si tri bielka, do ktorých postupne pridávajte 175 g kryštálového cukru. Šľahajte minimálne 10 minút, aby bol krém pevný a cukor sa rozpustil. Nakoniec pridajte lyžicu maizeny. Stierkou  vmiešajte 40 g najemno nastrúhanej čokolády /minimálne 50 % – ntná/.

Na papier na pečenie si nakreslite tri obdĺžniky /priemer 10 x 20 cm/ tak, aby boli dobre viditeľné. Papier uložte na veľký plech predkreslenou stranou nadol /inak by sa vám „kresba“ otlačila počas pečenia do krému/. Krémom naplňte cukrárske vrecko s guľatou širokou špičkou /použila som špičku Wilton 2A/ a na predkreslené obdĺžniky vytvárajte pásiky. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 110 °C. Trvá to približne 45 minút. Závisí od rúry. Nechajte vychladnúť.

50 g čokolády rozpustite vo vodnom kúpeli spolu s 5 g kakaového masla. Čokoládou potrite dva upečené pásy.

Vyšľahajte 350 ml šľahačky spolu s 3 lyžicami práškového cukru /alebo podľa chuti/. Do približne 50 ml nevyšľahanej šľahačky natrhajte lístky čerstvej mäty a tyčovým mixérom rozmixujte. Vlejte do už vyšľahanej šľahačky a zašľahajte. Pridajte 250 g mascarpone. Už iba krátko prešľahajte, inak by sa krém mohol zraziť. Znovu ozdobnou guľatou špičkou naneste krém na dva pásy potreté čokoládou. Vrch odzdobte a dajte vychladiť do chladničky.