receptarik

Na výrobu týchto nanukov som použila formičky od výrobcu jednej známej talianskej značky, ktoré sú naozaj skvelé, ale vy môžete použiť formy, na aké ste zvyknutí.

Jahodové nanuky:

Budete potrebovať: 200 g jahôd, 250 ml šľahačky, približne 1 lyžicu práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 200 g Salka /množstvo je na vás/.

Najskôr si tyčovým mixérom vymixujte jahody. Pridajte Salko.

Vyšľahajte si šľahačku spolu s práškovým cukrom a vanilkou. Pridajte jahody so Salkom. Nalejte do formičiek a dajte zamraziť. Ideálne cez noc. Zamrazené nanuky vyberte z formičiek a polejte čokoládou /ja som použila bielu čokoládu Callebaut, do ktorej som pridala na 100 g/10 gramov kakaového masla/. Nanuky uložte do dózy a znovu vložte  do mrazničky, nakoľko zmrzlina sa pod čokoládou mierne roztopí /tým, že čokoláda je teplá/ a ak by ste ich konzumovali ihneď, čokoláda by sa vám zošmykla a zmrzlina by tiekla.

Čerešňové nanuky:

300 g odkôstkovaných čerešní vložte do mixéra a rozmixujte na kašu.

250 ml šľahačky spolu so 150 ml mlieka ohrejte a pridajte 100 g kryštálového cukru. Ohrievajte len do momentu, kým sa cukor nerozpustí. Do zmesi pridajte rozmixované čerešne a už iba krátko  spolu prešľahajte. Nalejte do formičiek a dajte zamraziť. Ďalší postup zopakujte ako pri jahodových nanukoch. Pri čerešnových nanukoch môžete použiť 70 % – ntnú čokoládu. Mne sa hodila viac…