Budete samozrejme potrebovať cestoviny penne. Na jednu osobu približne 140 gramov.
Nasekajte si malú cibuľu, ktorú opražte na olivovom oleji na väčšej panvici. Pridajte 400 až 500 ml passaty, 1 a 1/2 lyžičky soli a čerstvo namleté čierne korenie. V prípade, ak by bola passata príliš hustá, pridajte do nej 1 dcl vody. Po zovretí varte 5 minút. Pridajte 250 g tuniaka v olivovom oleji z konzervy. Duste znovu 5 minút. Nakoniec primiešajte 150 až 200 ml sladkej smotany a varte už iba dve minúty.
Počas prípravy omáčky si uvarte cestoviny vo vriacej vode, do ktorej ste pridali 1 a 1/2 lyžice soli. Uvarené cestoviny premiešajte v panvici s omáčkou a môžete servírovať posypané petržlenovou vňaťou.
Pridajte komentár ako prvý.