receptarik

Minulý týždeň som dostala od jedného skvelého mladého muža Mirka pesto z medvedieho cesnaku. Nikdy som medvedí cesnak nejedla, ale toto pesto ma dostalo. Je neskutočne dobré. Na foto je pesto od Mirka. Síce mi poskytol jeho recept s mierkami viac-menej „od oka“, nakoniec som ho dala do takejto podoby:

Medvedí cesnak rozmixujte ponorným mixérom spolu s olivovým olejom, soľou podľa chuti a trochou citrónovej šťavy. Oleja má byť toľko, aby pesto nebolo suché. Lieskovce /môžete použiť aj píniové oriešky/ zomeľte a pridajte k základu. Cesnak a oriešky by mali byť v pomere 2:1, ale pridajte si ich tam podľa chuti. Do pesta sa zvykne pridávať aj parmezán, ale ak by ste ho tam pridali hneď, pesto by vám dlho nevydržalo. Preto je lepšie posypať si cestoviny parmezánom až priamo na tanieri. Pestom naplňte poháriky s otočnými viečkami a uchovávajte v chladničke. Potom ho už iba použijete na cestoviny kedy budete chcieť:) To, ako dlho vám pesto vydrží, zatiaľ nemáme odskúšané:) Ak neminiete celý pohárik pesta, ideálne je zaliať ho jemne olivovým olejom, aby vám nevyschlo.