receptarik

Najskôr si upečte korpus: 5 bielkov vyšľahajte a postupne pridávajte 125 g kryštálového cukru. 5 žĺtok vyšľahajte a pridajte 60 g oleja. Stierkou vmiešajte do bielkovej peny. Preosejte 50 g hladkej múky, 30 g polohrubej múky, 35 g kakaa a lyžičku prášku do pečiva. Po častiach vmiešajte stierkou do základu. Na záver môžete krátko premixovať. Plech o rozmere 25 x 37 cm vyložte papierom na pečenie a vlejte cesto. Upečte vo vyhriatej rúre na 180 °C. Keď vychladne, formičkou o priemere 8 cm vykrojte kolieska /mne ich vyšlo 10/.

2 dcl mlieka dajte variť spolu s 3 lyžicami kryštálového cukru. Pridajte 40 g maizeny rozmiešanej v 1 dcl mlieka a uvarte puding. Nechajte takmer vychladnúť. Pridajte 250 g gaštanového pyré a 125 g zmäknutého masla. Na kolieska si pomocou veľkej guľatej špičky nastriekajte krém a uhlaďte /časť si odložte na dokončenie/. Vložte do chladničky na 30 minút. Vyšľahajte 400 ml šľahačky spolu s 1 vanilkovým cukrom a 2 lyžicami práškového cukru a pridajte 1 mascarpone. Už iba krátko prešľahajte. Kolieska vytiahnite z chladničky a nastriekajte biely krém. Prikryte druhým kolieskom. Vložte opäť do chladničky. Celú tortičku potrite gaštanovým krémom ak ju budete polievať čokoládou. Ak by ste ju chceli „nahú“, potrite ju celú šľahačkovým krémom. Ozdobte podľa fantázie – tortičku môžete poliať čokoládou /70 %-ntná, do ktorej pridajte na 100 g čokolády 10 g kakaového masla/, alebo ju ozdobte iba šľahačkou.