receptarik

Spracujte 400 g hladkej múky, 250 g masla, 2 žĺtky, 120 g práškového cukru, 1 lyžičku mletej kávy /ja som použila arabicu Slitti/, 3 lyžičky uvareného espressa a 1 lyžičku kakaa.  Zabaľte do fólie a vložte aspoň na pol hodinu do chladničky. Vykrajujte kolieska, ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C.

Pripravte si krém: 130 ml mlieka a 20 ml uvareného espressa zmiešajte. Polovicu dajte variť spolu s 2 lyžicami kryštálového cukru. V druhej polovici rozmiešajte 20 g maizeny a vlejte do vriacej prvej polovice. Nechajte takmer vychladnúť. Nie úplne, lebo inak by sa vám krém mohol zraziť. Do pudingu pridajte 125 g masla, 3 lyžice práškového cukru a lyžičku mletej kávy. Ozdobnou špičkou nastriekajte krém iba po okrajoch koliesok. Do stredu môžete použiť nejaký kyslejší hustý džem. Ja som použila černicový, ktorý je v spojení s kávou Slitti úžasnou kombináciou 🙂 Povrch polejte bielou čokoládovou polevou /vo vodnom kúpeli rozpustených 100 g čokolády spolu s 10 g kakaového masla/. Nechajte odležať dva dni.