receptarik

500 g hladkej múky, 150 g práškového cukru a 1 lyžičku sódy bikarbóny preosejte. Pridajte 3 lyžice medu, 3 vajcia, 100 g rozpusteného masla a lyžičku perníkového korenia. Spracujte cesto, zabaľte do potravinárskej fólie alebo vložte do mikroténového vrecka a odložte do chladu na 24 hodín.

Vyvaľkajte, vykrajujte rôzne tvary a ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte vo vyhriatej rúre na 170 °C 9 minút. Je dobré si tento čas presne sledovať. Medovníky sú akurát a zostanú okamžite mäkké. Po upečení potrite rozšľahaným vajíčkom a vložte do rúry ešte na pár sekúnd /stačí približne 30 sekúnd/.

Poleva na zdobenie: 1 bielok prešľahajte vidličkou, pridajte 250 g preosiateho práškového cukru, lyžičku maizeny a necelú lyžicu citrónovej šťavy.

Medovníky nechajte odležať v dóze tri dni.