250 g hladkej múky, 125 g masla, 100 g práškového cukru, 2 žĺtka a kôru z 1 citróna a 2 mandariniek spracujte a zabaľte do fólie. Vložte na hodinu do chladničky.
Dajte variť 500 ml mlieka spolu s celou šupkou z 1 citróna, 1 pomaranča a môžete pridať aj šupku z mandarinky. Mlieko nemá vrieť. Keď bude pod bodom varu, vypnite ho a nechajte postáť spolu so šupkami približne 10 minút. Potom šupky vyberte. 140 g kryštálového cukru prešľahajte spolu so 4 žĺtkami a postupne pridávajte 40 g maizeny. Horúce mlieko pomaly vlejte do zmesi a neustále miešajte metličkou. Dajte znovu na oheň a uvarte hustý puding.
Tortovú formu o priemere 23 cm vyložte papierom na pečenie. Cesto rozvaľkajte o niečo širšie ako priemer formy, aby bolo po vložení do nej vo výške aspoň 2 cm. Prečnievajúce cesto zrežte /aby bolo v jednej rovine/. Dno popichajte vidličkou a vylejte puding. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Po pár minútach môžete prikryť alobalom. Po vychladnutí vložte do chladničky a nechajte odležať do druhého dňa.
Pridajte komentár ako prvý.