receptarik

Vyšľahajte si 3 bielka. Postupne pridávajte 80 g kryštálového cukru a lyžicu vanilkového cukru. Šľahajte do hustej peny a pridajte 3 žĺtka. Znovu šľahajte niekoľko minút. Nakoniec zľahka vmiešajte stierkou 60 g hladkej múky, 40 g mletého maku a lyžičku prášku do pečiva. Vylejte na plech vyložený papierom na pečenie s rozmerom približne maximálne 30 x 40 cm. Pečte vo vyhriatej rúre na 200 °C, ktorú po vložení plechu znížte na 180 °C. Ešte mierne teplý plát cesta otočte a stiahnite papier na pečenie. Znova otočte a  zúbkovým nožom jemne zrežte „hnedý“ vrch. Stočte spolu s papierom do rolády a nechajte úplne vychladnúť.

Roládu rozviňte a potrite slivkovým džemom. 3 plátky želatiny namočte do studenej vody. 250 g hrudkovitého tvarohu vyšľahajte spolu so 125 g mascarpone a 2 lyžicami hustého bieleho jogurtu. Pridajte cukor a vanilku podľa chuti. Zvlášť vyšľahajte 150 ml šľahačky a 125 g mascarpone. Zohrejte si 50 ml šľahačky /nemá vrieť/. Napučanú želatinu vyžmýkajte a roztopte v teplej šľahačke. Všetko spolu spojte a krátko prešľahajte. V skutočnosti postačí polovica krému. To, čo vám zostane, môžete dať do pohárikov a ozdobiť ovocím. Roládu vložte do chladničky na minimálne 4 hodiny. Posypte práškovým cukrom.