Na mezzelune si najskôr pripravte pasta frolla: 300 g hladkej múky 00 /ja som použila taliansku múku Manitoba, ale myslím, že môžete použiť aj klasickú hladkú 00/, 125 g studeného masla, 1 vajce, štipku soli, pol prášku do pečiva, lyžičku Amaretta /nemusí byť/, 100 g práškového cukru /použila som bledý trstinový, ktorý som rozmixovala takmer na práškový/. Všetky suroviny rýchlo premieste rukami, cesto zabaľte do potravinárskej fólie a vložte na hodinu do chladničky.
Cesro vyvaľkajte natenko a vykrajujte formičkou o priemere 8 cm. Do stredu vložte lyžičku džemu /použila som marhuľový. Džem by mal byť hustý/, preložte na polovicu a okraje pozatláčajte vidličkou. Uložte na plech vystlaný papierom na pečenie do vyhriatej rúry na 180 °C. Vychladnuté poprášte práškovým cukrom.
Pridajte komentár ako prvý.