Najskôr si pripravte zápražku z oleja alebo masti a hladkej múky.
Na oleji orestujte nadrobno nasekanú veľkú cibuľu a dva strúčiky cesnaku. Pridajte 600 g nakrájanej hlivy. Pridajte vrchovatú lyžičku mletej sladkej papriky a restujte 5 až 10 minút. Zalejte litrom hovädzieho alebo zeleninového vývaru /ja som použila zeleninový z kocky/ a dolejte vodou podľa potreby alebo podľa toho, akú chcete mať polievku hustú. Pridajte 5 zemiakov nakrájaných na kocky, soľ, mleté čierne korenie, majoránku a rascu /mletú alebo celú/. Varte približne 30 až 40 minút a nakoniec zahustite zápražkou, ktorú ste ešte vlažnú rozmiešali s trochou vody. Posypte petržlenovou vňaťou /nemusí byť/. Zajedajte s čerstvým chlebíkom.
Pridajte komentár ako prvý.