receptarik

Najskôr si rozmixujte 150 g maslových sušienok. Pridajte 75 g rozpusteného masla. Tortovú formu o priemere 20 cm vyložte papierom na pečenie, vysypte keksíkovú zmes a dobre poutláčajte napríklad lyžicou. Vložte na hodinu do chladničky.

250 g čučoriedok poduste spolu s 2 lyžicami kryštálového cukru a 1 lyžicou vody. Postačí 10 minút, počas ktorých čučoriedky mierne popučte. Rozmixujte tyčovým mixérom a nechajte vychladnúť.

5 plátkov želatiny namočte na 10 minút do studenej vody. Medzitým vyšľahajte 200 ml šľahačky spolu s 1 vanilkovým cukrom a 3 lyžicami práškového cukru. Pridajte 1 mascarpone a 1 ricottu. Zohrejte 3 lyžice mlieka /nemá vrieť/ a rozpustite v ňom vyžmýkanú želatínu. Vlejte do krému a krátko prešľahajte. Približne polovicu zmesi vylejte na keksíkový korpus a vložte na 10 minút do mrazničky.

Do zvyšku krému vlejte čučoriedky. Jeden plátok želatiny namočte do studenej vody a následne rozpustite v lyžici horúceho mlieka. Pridajte do čučoriedkového krému, znovu krátko prešľahajte a vylejte na vychladený základ. Vložte na niekoľko hodín do chladničky.