Základ krému diplomatica tvorí krém pasticcera /ktorý sa neskôr zmieša s vyšľahanými šľahačkami/: 450 ml ml mlieka nechajte zohriať takmer po bod varu spolu so 120 g kryštálového cukru a kôrou z 1 citróna. 4 žĺtka si metličkou vymiešajte spolu so 60 g maizeny. Mlieko dajte dolu z ohňa, kôru vyberte a metličkou pomaly vmiešajte do žĺtkov s maizenou. Vráťte na oheň a za stáleho miešania uvarte hustý puding. Za občasného premiešavania nechajte vychladnúť.
Vyšľahajte 400 ml šľahačky spolu s 1 vanilkovým cukrom a 2 lyžicami práškového cukru. Žĺtkový krém prešľahajte a opatrne po častiach zašľahajte šľahačku.
Cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou naplňte krémom a vrstvite do pohárikov krém a čučoriedky. Na dno pohárikov môžete vtlačiť keksíkový základ: 100 g keksíkov pomeľte a zmiešajte spolu s 50 g rozpusteného masla.
Ja som si upiekla biskvit, z ktorého som vykrojila formičkou kolieska: 2 vajcia vyšľahajte spolu so 140 g kryštálového cukru, pridajte 170 g hladkej múky, pol prášku do pečiva, 60 ml mlieka a 50 ml oleja. Vylejte na plech a upečte.
Pridajte komentár ako prvý.