receptarik

4 vajcia vyšľahajte spolu so 100 g kryštálového cukru a 1 vanilkovým cukrom. Do zmesi preosejte 100 g hladkej múky, 25 g maizeny, 25 g kakaa a 2 lyžičky prášku do pečiva. Už iba jemne premiešajte. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov do tortovej formy o priemere 23 cm. Nechajte vychladnúť a potom zrežte jemne vrch torty. Následne prerežte na dve časti.

Vyšľahajte si 600 ml šľahačky spolu 1 vanilkovým cukrom, 2 smeta-fixami a 2 lyžicami práškového cukru. Do polovice vmiešajte 300 g jahôd nakrájaných na malé kúsky. Naneste na spodný korpus a prikryte vrchnou časťou, na ktorú naneste druhú polovicu šľahačky zmiešanú s 50 g mliečnej alebo bielej čokolády nastrúhanej nahrubo. Vložte do chladničky vychladiť a ozdobne šľahačkou alebo  nastrúhanou čokoládou.