Na keksíkový základ si v mixéri zomeľte 200 g sušienok a pridajte 100 g rozpusteného masla. Tortovú formu o priemere 20 cm vyložte papierom na pečenie, vysypte keksíky a utlačte pomocou lyžice.
Vyšľahajte 1 šľahačku. Takisto vymiešajte mascarpone a ricottu s práškovým cukrom /množstvo závisí od vašej chuti/. Krátko zašľahajte šľahačku a šťavu z 1 citróna. V studenej vode si nechajte napučať 8 plátkov želatiny. 6 plátkov si rozpustite v 2 lyžiciach horúceho mlieka a zašľahajte do zmesi. Rozdeľte si ju na tri časti. Jednu časť vylejte do formy a vložte na 10 minút do mrazničky stuhnúť.
200 g jahôd rozmixujte tyčovým mixérom, pridajte do druhej časti. Dva plátky napučanej želatiny takisto rozmiešajte v 2 lyžiciach horúceho mlieka a vlejte do jahôd. Vylejte na stuhnutú prvú časť a takisto vložte na pár minút do mrazničky zatuhnúť. Nakoniec vylejte aj tretiu časť a uložte do chladničky na niekoľko hodín.
Pridajte komentár ako prvý.