receptarik

Ako základ budete potrebovať dva pláty už rozvaľkaného lístkového cesta. Radielkom ich prerežte na 4 pásy po šírke.

Uvarte si krém pasticcera:

2,5 dcl mlieka nechajte zohriať pod bod varu /môžete do neho pridať semienka z vanilkového struku/. 3 žĺtka vymiešajte metličkou spolu s 50 g kryštálového cukru, 15 g hladkej múky a 5 g maizeny. Do tejto zmesi vlejte horúce mlieko a dajte znovu variť. Uvarte hustú kašu za stáleho miešania. Prikryte potravinárskou fóliou a nechajte takmer úplne vychladnúť.

Každý pás cesta potrite krémom /vynechajte okraje/, stred posypte nahrubo nastrúhanou čokoládou alebo sušenými hrozienkami. Preložte po dĺžke, okraje zatlačte vidličkou; jeden koniec, ktorým budete slimáka ukončovať, potrite rozšľahaným vajíčkom  a zrolujte. Uložte na plech vyložený papierom na pečenie v dostatočnom rozostupe a potrite rozšľahaným vajíčkom /aj boky, nielen vrch/. Konce môžete „prichytiť“ špáradlom a po upečení ho vytiahnuť. Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C. Po vychladnutí posypte práškovým cukrom.