Najskôr si upečte korpus:
7 bielkov vyšľahajte, postupne pridávajte 250 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor a nakoniec vmiešajte 2 lyžice hrubej múky a 340 g pomletých orechov. Vylejte na plech o rozmere 35 x 40 cm vyložený papierom na pečenie. Z mierne teplého plátu odstráňte papier na pečenie a rozrežte na 3 pásy po dĺžke. Cesto je veľmi krehké, treba si dávať pozor, aby sa nedolámalo.
Pripravte si krém:
7 žĺtkov vyšľahajte nad parou iba metličkou spolu so 120 g práškového cukru a 1 vanilkovým cukrom. Keď Vám začne krém hustnúť, primiešajte 3 lyžice kakaa. Nechajte takmer vychladnúť a zašľahajte 250 g masla. Krémom zlepte jednotlivé pásy korpusu a potrite aj vrch a boky. Môžete posypať nasekanými orechmi alebo bielou nastrúhanou čokoládou. Vložte do chladničky stuhnúť.
Pridajte komentár ako prvý.