receptarik

Najskôr si vyšľahajte 5 žĺtkov spolu so 110 g kryštálového cukru. Šľahajte 10 minút. Pred koncom šľahania pridajte lyžičku vanilkovej arómy. Osobitne si vyšľahajte 5 bielkov so štipkou soli a jemne stierkou vmiešajte do žĺtkov. Takisto primiešajte 80 g hladkej múky, 30 g kakaa a 1 prášok do pečiva /všetko preosejte/. Dve formy o priemere 20 cm vyložte papierom na pečenie a rozdeľte do nich cesto. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Nechajte vychladnúť a následne jemne zrežte vrch zúbkovým nožom.

Vyšľahajte 400 ml šľahačky. Pridajte 280 g Salka a 2 lyžičky kvetového medu.

Do studenej vody namočte 4 plátky želatiny na 10 minút. Následne želatinu vyžmýkajte a rozpustite v 2 lyžiciach horúcej vody /nemá vrieť/. Zašľahajte do krému. Na prvý plát vylejte krém. Dajte do chladničky mierne stuhnúť a potom položte aj druhý plát, ktorý jemne pritlačte na krém. Tortu nechajte tuhnúť v chladničke aspoň 6 hodín.

Rada: najlepšia je torta až potom, keď dostatočne dlhý čas odleží. Podľa mojej skúsenosti až na tretí deň.